Preskočiť na hlavný obsah Preskočiť na bočnú lištu

Deň ozbrojených zložiek a záchranných systémov s deťmi

Vypublikované:
V sobotu 7. septembra sa v priestoroch Vojenského historického múzea na piešťanskom letisku uskutočnil už 7. ročník kultúrno-spoločenskej a športovej akcie Deň ozbrojených zložiek a záchranných systémov s deťmi. Podujatie sa konalo pod záštitou ministra obrany SR Martina Glváča a primátora mesta Piešťany Ing. Rema Cicutta.
Zámerom organizátorov bolo predstaviť nielen modernú, ale aj historickú vojenskú techniku, výzbroj a výstroj. Medzi vzácnymi hosťami nechýbal ani Náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek, ktorý v príhovore vyzdvihol, že práve takéto akcie pomáhajú verejnosti priblížiť súčasnosť i históriu ozbrojených síl a ďalších ozbrojených zložiek.
Podujatie symbolicky odštartoval výstrel z húfnice D-30. Pre návštevníkov bolo pripravených množstvo sprievodných akcií, vystúpení a ukážok. Na letiskovej ploche i vo výstavných priestoroch si návštevníci prezreli exponáty pripomínajúce históriu letectva i pozemných síl po druhej svetovej vojne. Zaujalo vystúpenie Vojenskej hudby OS SR, program príslušníkov Čestnej stráže OS SR, nepriehľadnuteľné boli, okrem iného, aj dynamické ukážky pásovej a kolesovej techniky, ktoré návštevníkom pripravil Klub priateľov Vojenského historického múzea Piešťany.

Návrat na začiatok stránky