Preskočiť na hlavný obsah Preskočiť na bočnú lištu

Vojenskí múzejníci na akcii „Karpaty 1914/1915“

Vypublikované:
Pracovníci Vojenského historického ústavu vo Svidníku sa dňa 14. júla 2012 zúčastnili v Nižnej Polianke na kultúrno-spoločenskej akcii ,,Karpaty 1914/1915“, kde predstavili zbierkové predmety z Vojenského historického múzea vo Svidníku.
Návštevníci tohto podujatia, ktorého sa zúčastnili rôzne kultúrno-spoločenské organizácie, ako aj domáce a zahraničné vojenské historické kluby, tak mali možnosť uvidieť ručné palné zbrane požívané nielen v prvej a druhej svetovej vojne, ale aj v povojnovom období. Vojenskí múzejníci prítomných oboznámili s históriou prezentovaných zbraní, ich vývojom a technicko-taktickými údajmi. Mnohí zo záujemcov o vojenskú históriu využili jedinečnú možnosť odfotografovať sa so svojou obľúbenou zbraňou. Najväčšiemu záujmu sa predovšetkým u mužskej populácie tešili najmä rakúske pušky používané v prvej svetovej vojne, sovietsky samopal PPŠ-41, nemecký samopal MP-40 a československé zbrane.
Pracovníci Vojenského historického ústavu propagovali prostredníctvom informačných letákov a pohľadníc aj vojensko-historické pracovisko vo Svidníku a na Dukle. Súčasťou divácky príťažlivej akcie bola tombola, v ktorej sa súťažilo aj o publikácie vydané Vojenským historickým ústavom. 
Návrat na začiatok stránky